ÇORUM / SUNGURLU - Mustafa Kemal İlkokulu

Okulumuzda BIOMIMISM We Imitate Nature in Science/Technology (KOA) e twinning projesi Diyarhan Murat YILMAZ tarafından başlatıldı

Projemize “Peki biyomimikri nedir?” sorusunu sorarak başlayacağız. öğrencilerimize. Öğrencilerimizin "Biyomimetik de biyomimikri de doğadaki modelleri inceleyen ve daha sonra bu tasarımları taklit ederek veya onlardan ilham alarak insanların sorunlarına çözüm üretmeyi amaçlayan yeni bilim dalları olduğunu" keşfetmelerini istiyoruz. "Özellikle nanoteknoloji, robotik, yapay zeka (AI), tıp endüstrisi, mimarlık, mühendislik, elektronik ve şehir planlama gibi alanlarda kullanım için doğadaki tasarımları örnek alan cihazlara ihtiyaç duyulmaktadır." Biyomimikri, ilk olarak Montana'lı bir yazar ve bilim gözlemcisi olan Janine M. Benyus tarafından ortaya atılan bir kavramdır. Biyomimikrinin ana teması model, ölçüm ve zeka açısından doğadan öğreneceğimiz çok şeyin olduğudur. Bu araştırmacıların ortak noktası doğadaki tasarıma duydukları saygıdır. "Doğa iş ve tasarımda akıl hocamdır, yaşam tarzıma modeldir" kavramını öğrenmek. Doğadaki tasarımlar, en az malzeme ve enerji ile en fazla verimin alınması, kendi kendini onarma özelliği, geri dönüştürülebilir ve doğa dostu olması, sessiz, estetik, dayanıklı ve uzun ömürlü olması açısından teknolojik çalışmalara örnek teşkil etmektedir. Doğanın sistemi milyonlarca yıldır çalışıyor... Bizler de tüm proje katılımcılarımızla birlikte hayatımızdaki zorluklara çözümlerimizi bu yöntemlerle arayacak ve öğreneceğiz.

28-11-2023

Yayın: 28.11.2023 - Güncelleme: 28.11.2023 14:49 - Görüntülenme: 56